Hyppy tuntemattomaan

Tervetuloa uuden blogini pariin. Olet sitten uusi tai vanha tuttavuus, niin kiva, että olet löytänyt sivuilleni 😊 Tämä blogi lähtee liikkeelle siitä, mihin edellinen päättyi: unelmien asunto osoittautui ei niin unelmaksi ja pieni taloyhtiö osakkaiden hallinnoimana konkretisoi kaikki ne haasteet, joita voi seurata, kun ei ymmärretä tai välitetä riittävästi asunto-osakeyhtiölaista, korjausrakentamisesta tai yhteisesti sovituista pelisäännöistä. Mutta se on meille historiaa nyt.

Heinäkuun alussa teimme kaupat asunnostamme ja kesälomasuunnitelmat oli sitä myöten sinetöity. Asunto oli oltava tyhjänä heinäkuun viimeinen päivä eikä meillä ollut mitään tietoa, mihin tavaroinemme siirtyisimme. Tyhjennettävää pinta-alaa oli kaiken kaikkiaan noin 160 neliötä, kun otetaan huomioon asuintilat, varastotilat, autotalli sekä terassit. Aloimme hiljalleen käydä tavaroita läpi ja hävittämään ennen kaikkea ylimääräistä tavaraa.

Pari viikkoa meni niin, ettemme oikeastaan edes miettineet, mihin lähdemme. Kaikki kyselivät suunnitelmistamme ja tuntuu, ettei monikaan oikeasti uskonut, ettei meillä ollut mitään suunnitelmaa siinä vaiheessa. Heinäkuun puolessa välissä alkoi konkretisoitumaan, ettemme ahkerasta tavaranluovuttamisesta huolimatta tule pääsemään kaikesta tavarasta mitenkään eroon – ei se tosin tavoitteena missään vaiheessa ollutkaan. Aloimme miettiä väliaikaisratkaisua ja harkinnan jälkeen päätimme, että muutamme äitini luokse, kunnes keksimme seuraavan suunnan.

Kun h-hetkeen oli viikko jäljellä, heräsimme todellisuuteen: vaikka me olisimme vielä äitini nurkkiin mahtuneet, eivät tavarat olisi mahtuneet sinne mitenkään. Olisi vuokrattava varastotila, jonka kuukausikustannus nousisi taivaisiin. Ei tuntunut järkevältä. Lievä paniikki huhuili nurkan takana, mutta uskoin silti, että kaikki kyllä järjestyy. Tutkailimme vuokra-asuntomarkkinoita ja totesimme, että muutama satanen varastovuokraan lisää ja saamme samalla rahalla itsellemme kodin. Niin alkoi väliaikaisen kodin metsästys vain vajaa viikko ennen muuttopäivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *